Zľavy pre darcov krvi od 1. 9. 2024

Vážení cestujúci,

v súlade s uznesením Mestského zastupiteľstva v Trenčíne vstúpi od 1. septembra 2024 do platnosti úprava tarify MHD, ktorá prináša cenové zvýhodnenie pre určený okruh cestujúcich, ktorí sú ocenenými darcami krvi.

Držitelia Striebornej alebo Zlatej Janského plakety budú mať po novom nárok na zľavnené cestovné. Za polovičné ceny si budú môcť zakupovať tak krátkodobé (na 60 minút alebo 24 hodín) ako aj predplatné cestovné lístky (na 30, 90 alebo 365 dní).

Držitelia Diamantovej Janského plakety alebo Kňazovického medaily budú mať od uvedeného dátumu nárok na bezplatnú prepravu. Cestovné lístky si nebudú musieť zakupovať.

Nárok na zľavu, resp. bezplatnú prepravu oprávnené osoby vo vozidle preukážu jedným z týchto spôsobov:

  • preukazom totožnosti a potvrdením Slovenského červeného kríža o udelení Striebornej, Zlatej alebo Diamantovej Janského plakety alebo Kňazovického medialy, a to:
    • vo fyzickej podobe alebo
    • predloženom k nahliadnutiu v oficiálnej mobilnej aplikácii NTS SR (Národná transfúzna služba SR)
  • dopravnou kartou na MHD Trenčín vydanou TD Transport (Transdev), ktorá je nastavená na zľavnené cestovné – o zmenu nastavenia karty možno od 2. 9. 2024 požiadať v Zákazníckom centre Transdev na Palackého ulici na základe preukazu totožnosti a preukazu uvedeného v predchádzajúcom bode

Držitelia Bronzovej Janského plakety budú aj naďalej cestovať za doterajších podmienok.